nedelja, 15. maj 2011

Kvačkanki in poslikava obraza

Med prvomajskimi prazniki je Jana objavila svojo dolgoooooooooooo kvačkanko in takrat sem v komentar napisala , da tudi pri meni nastaja ena. Gotova je bila že kakšen dan kasneje, pokažem jo pa danes. Seveda sta otroka želela, da tudi mi poskusimo izpisati naša imena ;)



Ta je spet ZAME in lahko povem, da je super za nosit, okrog vratu gre lahko 4x (dolžina je nekje med 170 in 175cm). Manj zavojev pomeni daljšo verižico :D





Prejšni teden sem dihala in živela s papirjem, več pokažem v prihodnjih dneh. Po napornem tednu se je prav prilegala izdelava tele kvačkanke po naročilu. Nizanje perlic in kvačkanje je bilo prav sproščujoče...


Naročnica je želela daljšo, rjavo in zavozljano. Podobno zavozljano, a čisto ob vratu sem namreč že izdelala v zeleni barvi in tista druga naročnica je z njo zelo zadovoljna.




Včerajšnje dopoldne pa sem z otrokoma preživela v mestnem parku, kjer se je odvijala prireditev Špas šport (upam, da se je res tako reklo). Zadnji dve uri smo preživeli v vrsti za poslikavo obraza in domov sem odpeljala pirata in Kitty ;) Deklica, ki je delala poslikave je študentka iz Portugalske, ki je pri nas na izmenjavi. Res se je potrudila za vsakega posebej.



Klara gre danes na rojstnodnevno zabavo, potem pa bomo nadoknadili branje. Lotili smo se zgodb o Heidi, vsak dan eno. Prejšnji teden mi je uspelo prebrati 3, torej me danes čaka več kot ena. Čisto potiho upam, da bo Matevž pri volji, da nama prebere kakšno zgodbo...

Prijeten preostanek deževne nedelje vsem.

6 komentarjev:

  1. Pridna si, pridna. Tako lepo in dolgo kvačkanko zase, pa lepo zavozlanko po naročilu. Čas si si vzela tudi za lepo popoldne z otročkoma in še knjigica, pa ne kar katerakoli ampak Haidi, tudi pri nas imamo takšno taveliko slikanico, le, da sedaj čaka na vnuke :)).

    OdgovoriIzbriši
  2. Si se tudi kar nakvačkala vidim. Sedaj lahko tekmujeva, katera bo prej napisala npr. Aleksandra. :) :) :) Seveda s predpisano velikostjo črk. :)

    Gusar in Kitty sta kjuuuut!

    Lepo se imejte!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiva je ta dolga verižica in kako se z njo da napisati imena :) Ta zavozlanka pa mi je krasne barve in ta vozl jo res naredi zanimivo. Super za poslikave in lep preživet dan.

    OdgovoriIzbriši
  4. Talew dolginka je pa prav zanimiva ... pa toliko zavojev lahko narediš z njo ... pa pirat in Kitty sta tud super ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Uauuu, kakšna potrpežljivost - za takšno dolžino je vsekakor pottrebna Čestitke. Gusar in Kitty sta frajerja 1 A.

    OdgovoriIzbriši