nedelja, 29. marec 2009

Knjižni nahrbtnik

V petek je Matevž prinesel iz vrtca knjižni nahrbtnik. Ko bi vedeli kako se je veselil tega dne. Pravzaprav sploh nisem sigurna, če je bil že na vrsti ali je prosil kakega prijateljčka, če zamenjata :)

Knjige so Matevževa velika ljubezen, doma imamo pravo malo knjižnico. Večino knjig zna by heart, kot pravijo Angleži. Ampak letos ima pa v vrtcu oči samo za eno knjigo - Enciklopedijo dinozavrov. In to je tudi edina knjiga, ki si jo je izbral za domov. Pa prinesel je igro tombola s črkami.

Ne bom posebej omenjala, da imamo tudi doma knjigo o dinozavrih, samo ni prava. Jo je predelal po dolgem in počez, samo še vedno ni prava. Se je pa v knjigarni zaljubil v eno knjigo o dinozavrih, ki ima polno nekih 3D zavihkov. Čakam pravo priložnost, da mu jo podarimo.

Česar nisem vedela, pa je - da s knjižnim nahrbtnikom pride na obisk tudi tiger Miki. In potem ta v vrtcu pove, kako se je imel pri posamezni družini.

Mi smo predelali knjigo in igrali tombolo, risali, packali z barvami, sestavljali kocke, kuhali.


Za Mikijev dnevnik, v kateremu opiše svoje vikende, pa smo naredili tole. Barve so Matevževa izbira. Ja, rad ima zeleno :) Dinozavra pa je moral nadomestiti tele zmaj.





Matevž je zelo zadovoljen, Miki tudi izgleda navdušen, kakšna bo reakcija otrok bom pa jutri izvedela.

9 komentarjev:

  1. O tole je pa super! Jutri bo vaša Matevž glavni :)...Pri nas doma so tudi doma dinoti, a so zmaji še vseeno na prvem mestu...hmmmm kdo bi misli, da imam punci doma :o)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti si prava super mami :) Res lepo si se potrudila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo mami in Matevž, krasen Mikijev dnevnik :)

    OdgovoriIzbriši
  4. bravo - tako toplo mi postane pri srcu, ko prebere,, da so knjige velika ljubezen :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo malo je danes otrok, ki imajo tako radi knjige! Vse pohvale tvojemu siu! Pa tudi tebi, da si tako "super mama"!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepo, da rad bere knjige. In sevseda velika pohvala mamici, ki mu pomaga izdelati cele dinozavrske projekte. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako noro dobro! Mi smo tudi čisto v dinozavrih. Pred dvemi tedni smo bili celo v postojnski jami, kjer imajo 22m visoko okostje dinozavra in je bil noro navdušen!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala za pohvale, so bili tudi otroci zadovoljni.
    Maja mi imamo tudi namen v Postojno it. Čeprav ju3 se pa spet odpre park v Avstriji. Tam pa se sprehajaš med dinozovri - park dinozovrov. Tako da bo treba še glesovat, kam bomo šli:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Luštno! Na mojem blogu te čaka nagradica!

    OdgovoriIzbriši